НЕКСАС АКАДЕМИЯ връчи дипломи за Международен инспектор по заваряване на първите курсисти, завършили курс за пълна компетентност- International Welding Inspector– Comprehensive level (IWI-C)

На 22.03.2024 г. се проведе официалната церемония по случай завършването на курса „Международен инспектор по заваряване“, пълна компетентност  International Welding Inspector– Comprehensive level (IWI-C), предназначен за професионалисти, притежаващи дипломи IWE/IWT/EWE/EWT, организиран от НЕКСАС АКАДЕМИЯ.

Курсистите получиха международно призната диплома, валидна във всички страни-членки на IIW и EWF.

Първите десет дипломи „Международен инспектор по заваряване“ за успешно завършен курс, бяха връчени официално от д-р инж. Марин Белоев – Председател на БСЗ и доц. Петър Държанов.

Гордеем се с успешното завършване на нашите нови международни инспектори по заваряване, които ни се довериха и станаха част от семейството на НЕКСАС АКАДЕМИЯ.

С този курс НЕКСАС АКАДЕМИЯ продължава да насърчава високите стандарти за професионално обучение и развитие в областта на заваряването.

Екипът от авторитетни лектори и високо ценени специалисти представи теоритичните аспекти, съгласно изискванията на Международната учебна програма на IAB 041r3-08.3, като едновременно бяха разгледани примери и добри практики, съобразени с модерните и иновативни технологии по заваряване.

НЕКСАС АКАДЕМИЯ е най-новото одобрено звено за обучение от Български център за квалификация по заваряване /БЦКЗ/, структура към Международния Оторизиращ Борд (IAB) на Международния институт по заваряване /IIW/ с право да провежда курсове по хармонизираната система за всички нива B,S,С на Международен инспектор по заваряване, а нашите курсисти намират реализация по професията в България и в чужбина.